ANBF Studiedag « Welk Nederlands in de klas? Omgaan met taalvariatie in de klas »

De praktijkgerichte ANBF-studiedag over het onderwijs van het Nederlands als vreemde taal vindt dit jaar op zaterdag 14 maart plaats aan de Université de Liège. Deze keer besteden we aandacht aan taalvariatie binnen het Nederlands.

Moeten we in de context van NVT-onderwijs kiezen worden voor een specifieke variëteit van het Nederlands? Welke plaats moet er gegeven worden aan de tussentaal in de (Belgische) NVT-context? Hoe kunnen we de NVT-studenten erop voorbereiden om te gaan met de talige diversiteit van het Nederlands? Dit soort vragen zullen sprekers en workshopleiders van verschillende kanten belichten. Ook de deelnemers kunnen hun standpunten verdedigen en ervaringen delen, bijvoorbeeld in het slotdebat.

De uitgebreide informatie over de studiedag, inclusief het programma, staat nu online, zoals gebruikelijk op http://www.anbf.be . Inschrijven kan tot 9 maart 2015 via het elektronische aanmeldingsformulier op de website. Deelname is gratis voor ANBF-leden. Niet-leden betalen 30 euro. In dat bedrag is de broodjeslunch inbegrepen.

Het ANBF-bestuur hoopt u op 14 maart in Luik te mogen verwelkomen voor een goedgevulde en toch gezellige studiedag.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *